Rondleiding renovatie Binnenhof Den Haag

februari 2023

In februari heeft de JOH weer en top-event georganiseerd. In februari kregen we namelijk meer te horen over één van de grootste en spraakmakende renovaties van Den Haag, het Binnenhof.

Het Binnenhof wordt de aankomende jaren rigoureus verbouwd zodat dit bijzondere monument weer toekomstbestendig zal zijn. De rondleiding door het tweede kamer gebouw kregen we van JP van Eesteren, met dank aan JOH-er Francine van Hoeken.

JP van Eesteren doet samen met CroonWolter&Dros de uitvoering van de werkzaamheden aan het tweede kamer gebouw, met als partner Nico de Bont (specialist in werkzaamheden aan monumenten). Deze bedrijven maken allemaal onderdeel uit van TBI. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf.

Op dit moment worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De gebouwen zijn nu dus nog in de ‘oude staat’. Er is al behoorlijk opgeruimd, er worden onderzoeken uitgevoerd en de monumentale delen van de gebouwen worden beschermd zodat deze niet kunnen beschadigen tijdens de werkzaamheden. Tijdens de rondleiding zullen twee collega’s van JP van Eesteren vertellen over de plannen en de aanpak. En natuurlijk ook over deze bijzondere opdracht.

Meer informatie is te vinden op de website: https://www.binnenhofrenovatie.nl/