November meeting: transformatie Muzentoren

november 2022

300+ kamers onder twee prachtige hotelformules in de volledig getransformeerde Muzentoren. In het voormalige MAB-kantoor in Den Haag kreeg de JOH tijdens onze november-meeting een rondleiding met toelichting van Remco Gerritsen, Directer Hotels bij IHCP en Remco van der Jagt, General Manager Moxy & Residence Inn, over de  transformatie van de Muzentoren. Zo doken we dieper in de wereld van het hotelvastgoed.

Het bijzondere aan deze transformatie is dat de nieuwe indeling zich moet conformeren aan de bijzonder vorm van het gebouw, een soort hexagon. Binnen de complexe kaders die door het bestaande gebouw ontstonden, heeft IHCP twee hotelformules weten te realiseren die goed matchen op de bijzondere locatie. Een extended stay concept, Residence Inn, waar gasten tot een jaar lang kunnen wonen in een studio, waarbij er ook is gedacht aan gezamenlijke voorzieningen, zoals een woonkamer met een eigen bar, sportruimte, een wasruimte, etc.

Parallel aan de Residence Inn is de hotelformule Moxy gerealiseerd, met een eigen stijl en feeling. Die formule ziet toe op de hotelgasten die Den Haag aantrekt. Het was een uitgebreide en interessante meeting. Bedankt Remco Gerritsen & Remco van der Jagt!